• MEDYA
    05 December 2017 Tuesday
    Evren Yiğit MimarcaCAM Etkinliğinde Konuştu
    Evren Yiğit | Evren Yiğit MimarcaCAM   Etkinliğinde Konuştu | Sıradışı Digital

    Türk Serbest Mimarlar Derneği ve Şişecam Düzcam iş birliği ile üçüncüsü gerçekleşen MimarcaCAM etkinlik serisinde, camın tasarımdaki gücü ve etkileri farklı konu başlıklarında tartışılmaya devam ediyor.

    MimarcaCAM etkinliklerinin üçüncüsü ”Cam ve Mimarlık” başlığı ile 27 Ekim 2017 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı. Etkinlikte aynı zamanda, Şişecam Düzcam’ın ilkini 2015 yılında yapı sektörü ve çözüm ortaklarına armağan ettiği “Referans Projeler” kitabının ikincisinin lansmanı da gerçekleşti. Türkiye ve yurtdışından 41 özel projenin görselleri ve proje künyelerine yer verilen “Referans Projeler 2017” kitabında ayrıca mimarların cama yaklaşımları da bulunuyor.

    TSMD Yönetim Kurulu Başkanı Aytek İtez ve Şişecam Düzcam Pazarlama Grup Müdürü Tansu Kumru’nun açılış konuşmalarını yaptıkları gecenin ilk bölümünde, ”Cam ve Mimarlık” konusu detaylı sunumlar ile ele alınırken, ikinci bölümde Pecha Kucha etkinliği ile izleyeciler keyifli dakikalar yaşadı.

    Özlem Gürses’in sunuculuğunda düzenlenen geceye, Prof. Dr. Suha Özkan (World Architecture Community), Murat Tabanlıoğlu (Tabanlıoğlu Mimarlık) ve Serdar Bayram (Baymim Cephe Danışmanlık) ”Cam ve Mimarlık” konusundaki sunumları ile katılırken, Pecha Kucha etkinliğinde Alper Aksoy (Alper Aksoy Mimarlık), Prof. Dr. Celal Abdi Güzer (CAGAW), Evren Yiğit (Evren Yiğit Mimarlık), Emre Özer (Özer+Tulgan Mimarlık) ve Sabri Paşayiğit (Sabri Paşayiğit Mimarlık) konuya yönelik yaklaşımlarını kısa ve etkili sunumları ile aktardılar.

    Prof. Dr. Suha Özkan, camın mimarlıktaki yeri ve etkisini anlatan sunumunu dünyadan ve ülkemizden proje örnekleri ile aktardı. Murat Tabanlıoğlu, camın mimaride kullanımının etkilerini projeleri ile desteklekli bir sunum ile izleyicilerle paylaştı. İlk bölümün son konuşmacısı Serdar Bayram ise sunumunda, camın cephedeki yeri ve önemine değinen teknik bilgiler aktardı.

    Etkinliğin ikinci bölümü olan Pecha Kucha’da yer alan mimarlar, kısa ve esprili sunumları ile cama farklı yaklaşımlarını izleyiciler ile paylaştı. 

    Yoğun ilginin yaşandığı Mimarca CAM serisi "Cam ve Mimarlık" etkinliğine katılan yaklaşık 500 sektör profesyoneli, düzenlenen kokteylde caz orkestrası ile keyifli zaman geçirirken, katılımcılara gecenin anısı olarak “Referans Projeler 2017” kitabı armağan edildi.  


     

TÜM YAZILAR

BİZİ TAKİBE ALIN

SOSYAL MEDYA ILETIŞIM
KANALLARIMIZI
TAKIBE ALARAK BIZDEN
HABERDAR OLUN.